1. ஓம் கார ரூபிணீ தேவி விசுத்த சத்வ ரூபிணீ
தேவானாம் ஜனனீ த்வம் ஹி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Aum kaara roopinee Devi visuktha sathva roopinee
Devaanaam jananee thvam he prasnanna bava Sundharee
Devaanaam jananee thvam he prasnanna bava Sundharee
2. தன்மாத்ரஞ்சைவ பூதானி தவ வக்ஷ: சதலம் ஸ்ம்ருதம்
த்வமேவ வேத கம்யா து ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
த்வமேவ வேத கம்யா து ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Dhan maathranchai va bhoothaane thava vaksha sadhalam smrutham
thava may va vedha gamyaa thu prasnanna bava Sundharee
3. தேவ தானவ கந்தர்வ யக்ஷ ராக்ஷச கின்னரை:
ஸ்தூயஸே த்வம் சதா லக்ஷ்மீ ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
thava may va vedha gamyaa thu prasnanna bava Sundharee
3. தேவ தானவ கந்தர்வ யக்ஷ ராக்ஷச கின்னரை:
ஸ்தூயஸே த்வம் சதா லக்ஷ்மீ ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Deva dhaanava gandharva yaksha raakshasa kin na rai
sthu ya say thvam sadhaa laxmee prasnanna bava Sundharee
4. லோகா தீதா த்வைதா தீதா சமஸ்தா தூ வேஷ்டிதா
வித்வஜ் ஜன கீர்த்திதா ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
sthu ya say thvam sadhaa laxmee prasnanna bava Sundharee
4. லோகா தீதா த்வைதா தீதா சமஸ்தா தூ வேஷ்டிதா
வித்வஜ் ஜன கீர்த்திதா ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Logaa dheedhaa dhvaithaa dheethaa samasthaa thu wayshti thaa
vidhvath jana keerthithaa cha prasnanna bava Sundharee
vidhvath jana keerthithaa cha prasnanna bava Sundharee
5. பரிபூர்ணா சதா லக்ஷ்மீ த்ராத்ரீ து சரணார்த்திஷு
விச்வாத்யா விச்வ கர்த்ரீ ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Pari poornaa cadhaa Laxmee dhaathree thu charaarth shu
Viswaathyaa viswa garthree cha prasnanna bava Sundharee
Viswaathyaa viswa garthree cha prasnanna bava Sundharee
6. ப்ரஹ்ம ரூபா ச ஸாவித்ரீ த்வத்தீப்த்யா பாஸதே ஜகத்
விச்வரூபா வரேண்யா ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
விச்வரூபா வரேண்யா ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Bhrama roopaa cha Saavithree thvath dheepth yaa baasa they jagath
Viswaroopaa varayn yaa cha prasnanna bava Sundharee
Viswaroopaa varayn yaa cha prasnanna bava Sundharee
7. க்ஷித் யப்தேஜோ மருத் வ்யோம பஞ்சபூத ஸ்வரூபிணீ
பந்தாதே: காரணம் த்வம் ஹி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
பந்தாதே: காரணம் த்வம் ஹி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
kshith yap theyjo maruth vyoma pancha bhootha swaroopinee
panthaa dhey kaaranam thvam he prasnanna bava Sundharee
panthaa dhey kaaranam thvam he prasnanna bava Sundharee
8. மஹேசே த்வம் ஹேமவதீ கமலா கேசவே அபி ச
ப்ரஹ்மண: ப்ரேயஸீ த்வம் ஹி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
ப்ரஹ்மண: ப்ரேயஸீ த்வம் ஹி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Mahay say thvam Hemavathee Kamalaa Kaysa way abi cha
bhramana pray ya see thvam he prasnanna bava Sundharee
bhramana pray ya see thvam he prasnanna bava Sundharee
9. சண்டீ துர்கா காளிகா ச கெளசிகீ ஸித்தி ரூபிணீ
யோகினீ யோக கம்யா ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
யோகினீ யோக கம்யா ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Chandi Durgaa Kalaikaa cha Kowsikee sidhi roopini
Yogini yoga gamyaa cha prasnanna bava Sundharee
Yogini yoga gamyaa cha prasnanna bava Sundharee
10. பால்யே ச பாலிகா த்வம் ஹி யெளவனே யுவவதீ ச
ஸ்தவிரே வ்ருத்த ரூபா ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
ஸ்தவிரே வ்ருத்த ரூபா ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Baal ye cha baalikaa thvam he yow vanay yuva vathi cha
sthavi ray vrutha roopaa cha prasannaa bava Sundharee
sthavi ray vrutha roopaa cha prasannaa bava Sundharee
11. குணமயீ குணாதீதா ஆத்யா வித்யா சனாதனீ
மஹத் தத்வாதி சம்யுக்தா ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
மஹத் தத்வாதி சம்யுக்தா ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Guna mayee gunaa dheethaa aadhyaa vidhyaa sanaa dha nee
mahath thathvaadhi Samyukthaa prasannaa bava Sundharee
mahath thathvaadhi Samyukthaa prasannaa bava Sundharee
12. தபஸ்வினீ தப: ஸித்தி ஸ்வர்க்க ஸித்திஸ்ததர்த்திஷு
சின்மயீ ப்ரக்ருதி ஸ்த்வம் து ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
சின்மயீ ப்ரக்ருதி ஸ்த்வம் து ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Thapasvinee thapa: sidhi swarga sidhis tha tharthi shu
Chinmayee prakruthi sthvam thu prasannaa bava Sundharee
Chinmayee prakruthi sthvam thu prasannaa bava Sundharee
13. த்வ மாதிர் ஜகதாம் தேவி த்வமேவ ஸ்திதி காரணம்
த்வமந்தே நிதனஸ் தானம் ஸ்வேச்சாரா த்வமேவ ஹி
த்வமந்தே நிதனஸ் தானம் ஸ்வேச்சாரா த்வமேவ ஹி
thva maadhir jagadhaam Devi thva may va sthithi kaaranam
thva manthey nidhanas thaanam swaycchaaraa thva may va he
thva manthey nidhanas thaanam swaycchaaraa thva may va he
14. சரா சராணாம் பூதானாம் வஹிரந்தஸ் த்வமேவ ஹி
வ்யாப் யவ்யா பக ரூபேண த்வ பாஸி பக்த வத்ஸலே
வ்யாப் யவ்யா பக ரூபேண த்வ பாஸி பக்த வத்ஸலே
Charaa charaa naam bhoothaanaam vahi ranthas thva may va he
vyaap yavyaa baga roopay na thva paasi baktha vatsalay
vyaap yavyaa baga roopay na thva paasi baktha vatsalay
15. த்வந் மாயயா ஹ்ருதக் ஞானா நஷ்டாத்மானோ விசேதஸ:
கதா கதம் ப்ரபத் யந்தே பாப புண்ய வசாத் ஸதா
கதா கதம் ப்ரபத் யந்தே பாப புண்ய வசாத் ஸதா
thvan maaya yaa hrudhak gnaanaa nashtaath maano vi chey dhasa
kadhaa katham prabath yanthe paapa punya vasaath sadhaa
kadhaa katham prabath yanthe paapa punya vasaath sadhaa
16. தாவன் சத்யம் ஜகத்பாதி சுக்திகார ஜதம் யதா
யாவன்ன க்ஞாயதே க்ஞானம் சேதஸா நான்வ காமினீ
யாவன்ன க்ஞாயதே க்ஞானம் சேதஸா நான்வ காமினீ
thaa van sathyam jagath paathi sukthi kaara jadham yadhaa
yaa vanna gnaayathey gnaanam chedhasaa naan va kaaminee
yaa vanna gnaayathey gnaanam chedhasaa naan va kaaminee
17. த்வஜ்ஞானாத்து சதா யுக்த: புத்ர தார க்ருஹாதிஷு
ரமந்தே விஷயான் ஸர்வானந்தே து:க ப்ரதான் த்ருவம்
ரமந்தே விஷயான் ஸர்வானந்தே து:க ப்ரதான் த்ருவம்
thva gnaa naathu sadhaa yuktha puthra thaara gruhaadhi shu
ramanthe vishayaan sarvaanandhe thu ka pradhaan dhruvam
ramanthe vishayaan sarvaanandhe thu ka pradhaan dhruvam
18. த்வதாக் ஞயா து தேவேசி ககனே சூர்ய மண்டலம்
சந்த்ரச்ச ப்ரமதே நித்யம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
சந்த்ரச்ச ப்ரமதே நித்யம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
thva thaak gnayaa thu dhe way see kaga nay Soorya mandalay
chandracha pramade nithyam prasannaa bava Sundharee
chandracha pramade nithyam prasannaa bava Sundharee
19. ப்ரஹ்மேச விஷ்ணு ஜனனீ ப்ரஹ்மாக்யா ப்ரஹ்ம சம்ஸ்ரயா
வ்யக்தாவ் யக்தா ச தேவேசி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
வ்யக்தாவ் யக்தா ச தேவேசி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Bhramaycha Vishnu jananee bhramaakyaa bhrama samsrayaa
vyakth thaav yakthaa cha Dhe way see prasannaa bava Sundharee
vyakth thaav yakthaa cha Dhe way see prasannaa bava Sundharee
20. லசலா ஸர்வகா த்வம் ஹி மாயா தீதா மஹேஸ்வரீ
சிவாத்மா சாச்வதா நித்யா ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
சிவாத்மா சாச்வதா நித்யா ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
lachalaa sarvagaa thvam he maayaa dheethaa Maheshwaree
Shivaathmikaa saasvathaa Nithyaa prasannaa bava Sundharee
Shivaathmikaa saasvathaa Nithyaa prasannaa bava Sundharee
21. சர்வ காய நியந்த்ரீ ச ஸர்வ பூதேஸ்வரேஸ்வரீ
அனந்தா நிஷ்கலா த்வம் ஹி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
அனந்தா நிஷ்கலா த்வம் ஹி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Sarva kaaya niyanthri cha sarva bhootheshwaree
anandhaa nishkalaa thvam he prasannaa bava Sundharee
anandhaa nishkalaa thvam he prasannaa bava Sundharee
22. சர்வேஸ்வரீ சர்வ வந்த்யா அசிந்த்யா பரமாத்மிகா
பூர்க்த முக்தி ப்ரதா த்வம் ஹி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
பூர்க்த முக்தி ப்ரதா த்வம் ஹி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Sarveshwaree sarva vanthyaa achinthyaa paramaathmikaa
poorktha mukthy pradhaa thvam he prasannaa bava Sundharee
poorktha mukthy pradhaa thvam he prasannaa bava Sundharee
23. ப்ரஹ்மாணீ ப்ரஹம லோகே த்வம் வைகுண்டே சர்வ மங்கலா
இந்த்ராணீ அமராவத்யா அம்பிகா வருணாலயே
இந்த்ராணீ அமராவத்யா அம்பிகா வருணாலயே
Bhramaanee bhrama lokay thvam Vaikunday sarva mangalaa
Indhraanee amaraavadhyaa ambikaa varunaalayaa
Indhraanee amaraavadhyaa ambikaa varunaalayaa
24. யமாலயே கால ரூபா குபேர பவனே சுபா
மஹா நந்தாக்னி கோணீ ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
மஹா நந்தாக்னி கோணீ ச ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Yamaalaye kaala roopaa Kubayra bavanay subhaa
mahaa nandhaagni koni cha prasannaa bava Sundharee
mahaa nandhaagni koni cha prasannaa bava Sundharee
25. நைர்ருத்யாம் ரக்த தந்தா த்வம் வாயவ்யாம் ம்ருக வாஹினீ
பாதாளே வைஷ்ணவி ரூபா ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
பாதாளே வைஷ்ணவி ரூபா ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Nairuthyaam raktha dhandhaa thvam vaa yav yaam mruga vaahe nee
baadhaa lay Vaishnavi roopaa prasannaa bava Sundharee
baadhaa lay Vaishnavi roopaa prasannaa bava Sundharee
26. சுரஸா த்வம் மணித்வீதே ஐசான்யாம் சூல தாரிணீ
பத்ரகாளீ ச லங்காயாம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
பத்ரகாளீ ச லங்காயாம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Surasaa thvam manith vee they ai saan yaam soola dhaarinee
badrakaali cha lankaayaam prasannaa bava Sundharee
badrakaali cha lankaayaam prasannaa bava Sundharee
27. ராமேச்வரீ சேதுபந்தே சிங்கலே தேவ மோஹினீ
விமலா த்வம் ச ஸ்ரீக்ஷேத்ரே ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
விமலா த்வம் ச ஸ்ரீக்ஷேத்ரே ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Rameshwaree Sethu bandhe singalay deva mohinee
vimalaa thvam cha Sri kshetray prasannaa bava Sundharee
vimalaa thvam cha Sri kshetray prasannaa bava Sundharee
28. காளிகா த்வம் காளி கட்டே காமாக்யா நீலபர்வதே
விரஜா ஓட்ர தேசே த்வம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
விரஜா ஓட்ர தேசே த்வம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Kaalikaa thvam Kaali gat tay Kaamgyaa neela parvathe
virajaa Otra desay thvam prasannaa bava Sundharee
virajaa Otra desay thvam prasannaa bava Sundharee
29. வாராணஸ்யா அன்னபூர்ணா அயோத்யாயாம் மஹேஸ்வரீ
கயாஸுரீ கயா தாம்னி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
கயாஸுரீ கயா தாம்னி ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Vaaraanasyaa Annapoornaa Ayodhyaa yaam Mageshwaree
Gayaa suree Gayaa dhaamni prasannaa bava Sundharee
Gayaa suree Gayaa dhaamni prasannaa bava Sundharee
30. பத்ரகாளீ குருக்ஷேத்ரே த்வஞ்ச காத்யாயனீ வ்ரஜே
மஹாமாயா த்வாரகாயாம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
மஹாமாயா த்வாரகாயாம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Badrakaalee Gurushetray thvanjcha Kaathyaayanee vra jay
mahaa maayaa Dwaarakaa yaam prasannaa bava Sundharee
mahaa maayaa Dwaarakaa yaam prasannaa bava Sundharee
31. க்ஷுதா த்வம் சர்வ ஜீவானாம் வேலா ச சாகரஸ்ய ஹி
மஹேஸ்வரீ மதுராயாம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
மஹேஸ்வரீ மதுராயாம் ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
kshudhaa thvam sarva jeevaanaam way laa cha saagarasya he
Maheshwaree Mathuraa yaam prasannaa bava Sundharee
Maheshwaree Mathuraa yaam prasannaa bava Sundharee
32. ராமஸ்ய ஜானகீ த்வஞ்ச சிவஸ்ய மனமோஹினீ
தக்ஷஸ்ய துஹிதா சைவ ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
தக்ஷஸ்ய துஹிதா சைவ ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Raamasya Jaankee thvanjcha Sivasya mana mohinee
Dakshasya dhuhethaa chaiva prasannaa bava Sundharee
Dakshasya dhuhethaa chaiva prasannaa bava Sundharee
33. விஷ்ணு பக்தி ப்ரதா த்வம் ச கம்ஸாசுர வினாசினீ
ராவண நாசினீ சைவ ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
ராவண நாசினீ சைவ ப்ரஸன்னா பவ சுந்தரீ
Vishnu bakthy pradhaa thvam cha kamsaa sura vinaasinee
Raavana naasinee chaiva prasannaa bava Sundharee
Raavana naasinee chaiva prasannaa bava Sundharee
34. லக்ஷ்மீ ஸ்தோத்ரம் இதம் புண்யம் ய: படேத் பக்தி சம்யுத:
சர்வ ஜ்வர பயம் நச்யேத் சர்வ வ்யாதி நிவாரணம்
சர்வ ஜ்வர பயம் நச்யேத் சர்வ வ்யாதி நிவாரணம்
Lakshmee sthothram edham punyam ya padayth bakthy samyutha
sarva jwara bayam nachyeth sarva vyaadhi nivaaranam
sarva jwara bayam nachyeth sarva vyaadhi nivaaranam
35. இதம் ஸ்தோத்ரம் மஹா புண்யமா பதுத்தார காரணம்
த்ரி சந்த்ய மேக சந்த்யம் வா ய: படேத் சதத: நர:
த்ரி சந்த்ய மேக சந்த்யம் வா ய: படேத் சதத: நர:
edham sthothram mahaa punyamaa padhuth thaara kaaranam
three sandhya mega sandhyam vaa ya padayth sadha tha nara
three sandhya mega sandhyam vaa ya padayth sadha tha nara
36. முச்யதே சர்வ பாபேப்யோ ததா து சர்வ சங்கடாத்
முச்யதே நாத்ர சந்தேஹோ புனி ஸவர்கே ரஸாதலே
முச்யதே நாத்ர சந்தேஹோ புனி ஸவர்கே ரஸாதலே
Muchya dhe sarva paa bayp yp dha dhaa thu sarva sangadaath
muchya dhe naathra sandhe ho buni savar gay rasaa dha lay
muchya dhe naathra sandhe ho buni savar gay rasaa dha lay
37. சமஸ்தம் ச ததா சைகம் ய: படேத் பக்தி தத்பர:
ஸ சர்வ துஷ்கரம் தீர்த்வா லபதே பரமாம் கதிம்
ஸ சர்வ துஷ்கரம் தீர்த்வா லபதே பரமாம் கதிம்
Samastham cha tha dhaa saigam ya padayth bakthy thath para
sa sarva dhushkaram Theerthvaa lapa they paramaam gadhim
sa sarva dhushkaram Theerthvaa lapa they paramaam gadhim
38. சுகதம் மோக்ஷதம் ஸ்தோத்ரம் ய: படேத் பக்தி சம்யுத:
ஸ து கோடி தீர்த்த பலம் ப்ராப்னோதி நாத்ர சம்ஸய:
ஸ து கோடி தீர்த்த பலம் ப்ராப்னோதி நாத்ர சம்ஸய:
Suga dham mokshadham sthothram ya padayth bakthy samyudha
sa thu kottee theertha balam praap no dhee naathra samsaya
sa thu kottee theertha balam praap no dhee naathra samsaya
39. ஏகா தேவீ து கமலா யஸ்மிஸ் துஷ்டா பவேத் ஸதா
தஸ்யா அஸாத்யம் து தேவேசி நாஸ்தி கிந்சிஜ் ஜகத்ரயே
தஸ்யா அஸாத்யம் து தேவேசி நாஸ்தி கிந்சிஜ் ஜகத்ரயே
Yekaa Devee thu Kamalaa yas mis dhishtaa ba wayth sadhaa
dhasyaa asaathyaam thu Dhe way see naasthi kin sij jagath ra ye
dhasyaa asaathyaam thu Dhe way see naasthi kin sij jagath ra ye
40. படனாதி ஸ்தோத்ரஸ்ய கிம் ந ஸித் த்யதி பூதலே
தஸ்மாத் ஸ்தோத்ர வரம் ப்ரோக்தம் சத்யம் சத்யம் ஹி பார்வதி
தஸ்மாத் ஸ்தோத்ர வரம் ப்ரோக்தம் சத்யம் சத்யம் ஹி பார்வதி
Padanaadhi sthothrasya kim na sidh dyathi bootha lay
thas maath sthothra varam proktham sathyam sathyam he parvathi!
thas maath sthothra varam proktham sathyam sathyam he parvathi!
No comments:
Post a Comment